Sparguide

Är du nybörjare på börsen? Behöver du inspiration till att komma igång med ett långsiktigt sparande?

I sparguiden kan du snabbt och lätt få en introduktion till långsiktigt sparande – vad det innebär, varför du ska spara långsiktigt, och vilka typer av sparformer som finns.

Börja med sidan “Varför långsiktigt sparande?“. Där kan du läsa om “ränta på ränta-effekten” och bli inspirerad till att börja med ett långsiktigt sparande.

På sidan “Olika sparformer” kan du läsa om hur risk och avkastning hänger ihop, och hur din tidshorisont påverkar vilken sparform du bör välja.

På sidan “Podd- och lästips” hittar du tips på böcker, bloggar, bra hemsidor och poddar – om du vill lära dig mer och vill komma igång med ett riktigt bra aktiesparande. 

Varför ska du lyssna på mig?

Allt jag skriver i Sparguiden baseras på erfarenheter från mitt tidigare jobb som banktjänsteman, samt saker jag lärt mig från böcker, poddar och tidningar. De saker som tas upp är generella sparråd och tankesätt, som säkerligen kan uttryckas bättre av andra. Med det sagt, hoppas jag att du har nytta av mina texter och att det kan hjälpa dig komma igång med ett långsiktigt sparande!

Annons

Lämna en kommentar