Om mig

Vem står bakom TimhInvest?

Jag är 27 år gammal och jobbar som IT-konsult. Idag upptar mitt intresse för ekonomi stora delar av vardagen; jag konsumerar dagligen böcker, poddar, bloggar och tidskrifter för att hålla mig uppdaterad och lära mig mer. Att vi lever i en tid då all världens kunskap finns tillgängligt några musklick bort tycker jag är enormt inspirerande.

Jag började min resa som aktiesparare i Mars 2016, dock har jag haft ett intresse för pengar och privatekonomi ända sedan min pappa förklarade konceptet “ränta” för mig i tidiga tonåren. Bloggen startades i Januari 2017.

Min förhoppning med den här bloggen är att du ska ha nytta av mina tankar och idéer, dock är bloggens primära syfte att vara ett “bollplank” för mig själv. Att skriva ner sina tankar ger möjlighet till att granska beslut och funderingar mer objektivt, och leder förhoppningsvis till ett mer rationellt agerande på börsen.

Jag kör tre separata strategier parallellt, en portfölj med kvalitetsbolag, en systematisk kvantstrategi, och en utdelningsportfölj. Detta gör jag för att sprida riskerna, och få exponering mot olika typer av bolag och tillgångsslag.

Mitt mål med sparandet kan du läsa om här.

Trevlig läsning!

Annons