Om mig

Hej och välkommen till min aktieblogg!

Jag började min resa som aktiesparare i Mars 2016, dock har jag haft ett intresse för pengar och privatekonomi ända sedan min pappa förklarade konceptet “ränta” för mig i tidiga tonåren. Bloggen startades i Januari 2017.

Jag är 26 år gammal och studerar IT på en högskola vid västkusten och jobbar extra som webbredaktör på ett medieföretag inom finansbranschen. Idag upptar mitt intresse för ekonomi stora delar av vardagen; jag konsumerar dagligen böcker, poddar, bloggar och tidskrifter för att hålla mig uppdaterad och lära mig mer. Att vi lever i en tid då all världens kunskap finns tillgängligt några musklick bort tycker jag är enormt inspirerande.

Min förhoppning med den här bloggen är att du ska ha nytta av mina tankar och idéer, dock är bloggens primära syfte att vara ett “bollplank” för mig själv. Att skriva ner sina tankar ger möjlighet till att granska beslut och funderingar mer objektivt, och leder förhoppningsvis till ett mer rationellt agerande på börsen.

Min syn på börsen är färgad av hundratals timmar poddlyssnande, främst #pratapengar och Sparpodden. Just därför utgår jag från fundamental analys som en grundpelare, med inslag av andra analysmetoder som komplement. Det är företagens ökande vinster genom innovation, smarta lösningar på problem och förbättrat resursutnyttjande som på lång sikt syns i aktiekurserna. Vad marknaden tycker om den senaste kvartalsrapporten är därför inte relevant för mig.

Trevlig läsning!