Best of TimhInvest

Bloggens mest läsvärda inlägg

På denna sida hittar du utvalda inlägg jag själv tycker är hyfsat läsvärda, och den bedömningen grundas i nerlagd tid, nytta för andra, och generell kvalité. Tanken är att jag ska kunna lyfta fram äldre inlägg här som annars hamnar i skymundan för det kontinuerliga flödet av nya inlägg. Inläggen är kategoriserade efter ämne.

Investeringar och sparande

Att hålla kassa i väntan på bättre tider kontra regelbundna investeringar – Inte ens gudalik tajming slår regelbundna köp på börsen.

Stökigt på börsen – En kommentar till den volatila marknaden – Detta inlägget skrev jag i relation till börsfallet förra året som varade från mitten av oktober till slutet av december. Budskapet är enkelt: finansexperter klarar inte att pricka bottnar och toppar på börsen, så varför ens försöka.

Genialisk sammanfattning av en sund investeringsfilosofi – En egen tolkning av ett citat från D. Muthukrishnan (länk till twitterkontot här). Underbart simpelt citat som sammanfattar det mesta för en sund investeringsfilosofi.

Hur ska man spara under studietiden? – Att spara när man lever på CSN, är inte så enkelt och det är svårt att motivera sparande när ekonomin knappt går ihop. I inlägget går jag igenom hur jag själv tänker och lägger upp min ekonomi.

Investeringsstrategier

Strategi för portföljallokering baserad på tekniska indikatorer – Här presenteras en aktiv allokeringsstrategi som är tänkt att så långt som möjligt skydda kapitalet men samtidigt hänga med på uppåtgående trender på börsen.

Förslag till portföljallokering – I detta inlägg visar jag ett förslag på en portfölj som har fasta andelar aktieexponering, räntor och råvaror. Detta bör ge en stabil avkastning över tid.

Tre olika portföljstrategier – En utdelningsportfölj, en indexstrategi för trendföljning, och en mekanisk strategi (trendande värde).

Bolagsanalyser

Analys av OEM International – Här analyserar jag teknikhandelskoncernen OEM International genom mitt “kvalitetsfilter”, där jag tittar på ett antal hårda och mjuka fundamentala faktorer.

Bolagsanalys BTS Group – Här analyseras konsultbolaget BTS Group genom att checka av bolagets fundamenta mot mina “kvalitetskriterier”.

Bolagsanalys och värdering av Hexagon – I detta inlägg analyserar jag mätteknikbolaget Hexagon. En omfattande analys som går in på djupet kring Hexagons relativt komplexa verksamhet. Även denna analys checkar av bolagets fundamenta mot kvalitetskriterier.

Bolagsanalys och värdering av Acando – Här analyserar jag IT-konsultbolaget Acando. Tyvärr blev Acando uppköpt av CGI i April 2019, så detta kvalitetsbolag går inte längre att investera i.

Fundamental analys

Det mytomspunna P/E-talet – Här diskuterar jag P/E-talet och går igenom dess (verkliga) beståndsdelar, samt hur det kan användas för att värdera bolag.

Det mytomspunna P/E-talet del 2 – Här går jag igenom saker som P/E-talet inte tar hänsyn till, där kanske det viktigaste är bolagets skuldsättning.

Hur definieras kvalitetsbolag? – I detta inlägget går jag igenom min definition av ett äkta kvalitetsbolag. Denna definition finns även i min investeringsfilosofi. I slutet av inlägget hittar du också en “värderingsmall” som kan vara användbar för att snabbt få en överblick över bolagets värde.

Annons

Lämna en kommentar