Månadsuppföljning augusti & september 2019

Äntligen dags för månadsuppföljning! Det har varit väldigt tyst på bloggen sista tiden, och det beror framförallt på att jag börjat på ett nytt jobb som haft en väldigt intensiv introperiod. Nu börjar det dock lugna ner sig lite och jag hoppas att jag kan hitta tid och motivation till att fortsätta analysera och skriva om intressanta investeringar.

Samtidigt som jag lägger mindre tid än någonsin i sparkarriären på att analysera mina innehav (eller nya potentiella portföljkandidater), så sparar jag mer i kronor än någonsin tidigare. Det blir lite bakvänt då det rationella såklart är att portföljen förtjänar mer och mer uppmärksamhet ju större den blir. Dock har jag ju två tredjedelar av portföljen i passiva/mekaniska strategier, vilket minskar behovet av kontinuerlig utvärdering och aktiv handel.

Nedan följer en redovisning av avkastningen för de tre olika strategierna i augusti samt september månad. Till sist redovisas den sammanslagna totalavkastningen för alla strategier.

Kvalitetsbolag

Utveckling kvalitetsbolagsportföjen augusti
Utveckling kvalitetsbolagsportföjen september
Utveckling kvalitetsbolagsportföjen sedan årsskiftet
Kvalitetsbolagsportföljen

Pengamaskinen

Pengamaskinens utveckling augusti
Pengamaskinens utveckling september
Pengamaskinens utveckling sedan årsskiftet
Pengamaskinen

Kvantstrategi

Kvantportföljens utveckling augusti
Kvantportföljens utveckling september
Kvantportföljens utveckling sedan årsskiftet
Kvantportföljen i oktober

Totalavkastning

Totalavkastning fr.o.m. januari t.o.m. september

Portföljen fortsätter som helhet att överprestera mitt valda jämförelseindex SIX30RX (eller motsvarigheten OMX30GI som Avanza nu har istället). Min kvantstrategi som investerar i de tillgångsslag som för tillfället har bäst sammansatt momentum (1, 3, 6 och 12 månaders prisrörelser), lunkar på i en stabil takt uppåt. Pengamaskinen följer börsens rörelser, så där finns inte mycket att tala om. Dock har kvalitetsbolagsportföljen haft en ganska tråkig utveckling senaste två månaderna, där exempelvis OEM International har backat över 15% och Hexagon fått ett antal säljrekar från tunga analyshus. Dock anser jag att min långsiktiga syn på bolagen är oförändrad, och jag säljer därför inget. Istället fortsätter jag köpa 🙂

Jag har planerat in en rejäl Börsdata-session i en nära framtid, där jag kommer gå igenom mina innehav och även uppdatera min bevakningslista. Håll utkik på twitter, instagram och facebook för nya blogginlägg!

Annons

Lämna en kommentar