Kvantportföljen april 2019

Fastigheter fortsatt ohotad etta, och Ny Teknik gör entré

Kvantportföljen går fortsatt starkt men underpresterar mitt jämförelseindex SIX30RX. Mina olika portföljers utveckling kan ni läsa om i nästa blogginlägg.

Under Mars har Länsförsäkringar Fastighetsfond fortsatt sin resa uppåt med en uppgång på 5,21%. Denna fond har haft en otrolig utveckling senaste tiden, med ett starkt momentum på både 1mån, 3mån, 6mån samt 12mån. Senaste 12 månaderna har fondens värde gått upp hela 36,39%. En mängd vetenskapliga studier pekar på att aktier som gått upp senaste månaderna, har en stor sannolikhet att fortsätta sin resa uppåt. Detta kallas för “momentum-effekten”, och vill du lära dig mer om detta kan jag rekommendera boken “Quantitative Momentum” av Wesley R. Gray och Jack R. Vogel. Min “kvantitativa strategi” bygger jag på metoden “Global Tactical Asset Allocation, Agressive top 3 (GTAA AGG3), som ursprungligen togs fram av Meb Faber. Här är en länk till hans studie om du vill läsa om den. Denna metod ger möjlighet till exponering mot olika tillgångsslag samt olika aktiemarknader som t ex USA och tillväxtmarknader som Kina och Indien.

Nytt för april är att Swedbank Robur Ny teknik gör entré som nytt innehav. Denna fond har haft en riktigt stark start på året och står för en uppgång på 17,34% senaste 3 månaderna. Detta har tagit den ändå upp till en tredje plats på rankingen och byter ut Swedbank Robur Access Asien.

Alla innehav i min mekaniska strategi, innehavens momentum samt inbördes ranking.
Annons

Lämna en kommentar