CGI lägger bud på Acando – hur gjorde jag?

CGI lägger bud på Acando

Ingen har väl undgått att CGI lägger bud på Acando. Budet, som offentliggjordes i måndags, på 41,45 kr per aktie innebär en premie på 44% över fredagens stängningskurs. Detta är naturligtvis en riktigt stor premie och styrelsen rekommenderar att aktieägarna säger ja till budet. Eftersom premien är såpass stor känns det inte troligt att det kommer ett motbud från någon annan part, och det finns inga indikationer på att budet inte skulle gå igenom pga konkurrensskäl eller något sådant.

Jag valde att sälja mina aktier i måndags – jag ser ingen anledning till att vänta på att affären blir formellt och legalt fullbordad och då bli av med aktierna vare sig jag vill eller ej. Om det osannolika händer och affären inte blir av, har jag sålt med en riktigt bra förtjänst, och kan köpa tillbaka billigare.

Tyvärr blir min portfölj av med ett kvalitetsbolag, och den svenska IT-konsultmarknaden tappar ännu en aktör, med allt vad det innebär. Sverige behöver ägande i kunskap och kompetens för att inte tappa konkurrensfördelar på lång sikt. Eftersom jag gärna vill vara exponerad mot denna sektor, får jag börja kolla på andra bolag att investera i. De andra aktörerna som är de närmaste konkurrenterna till Acando är HiQ och Knowit. Som jag skrev i min analys av Acando ser jag Acando som det bolag som bäst uppfyller mina krav på kvalitetsbolag, och blev därmed mitt val. Nu får jag kika lite närmre på HiQ och Knowit, och det är inte omöjligt att det kommer en bolagsanalys av dessa bolag inom en snar framtid! 🙂

Annons

Lämna en kommentar