Uppdatering av aktieportfölj

Portföljen välkomnar två nya innehav…

BTS Group och Fenix Outdoor blev portföljens senaste inköp och adderas till portföljen med svenska kvalitetsbolag.

Aktieportfölj as of 2018-04-24

Både BTS Group och Fenix Outdoor klarar mina kriterier för att klassas som kvalitetsbolag och är dessutom köpvärda enligt min bevakningslista. BTS Group handlades vid tiden för inköp (18 april) till 101 kr, och min analys ger ett motiverat pris om 103 kr. Fenix Outdoor handlades vid samma tidpunkt till 1 038kr, där min analys ger ett motiveras pris om 1 084 kr.

Det är alltså inte frågan om jag anser att dessa två bolag är undervärderade, bara att de är skäligt värderade, givet sin kvalitet, historik och förmodad framtida vinsttillväxt. Jag tycker Warren Buffets klassiska citat “It’s far better to buy a wonderful company at a fair price than a fair company at a wonderful price är klockrent att ha i bakhuvudet när man närmar sig ett köpbeslut. Jag vill inte köpa när aktien är övervärderad enligt min egen analys, eftersom detta ökar risken för att bränna sig rejält om bolaget av någon anledning inte kan leverera som marknaden förväntat sig. Om marknadens värdering överensstämmer någorlunda med min egen syn så kan jag dock tänka mig att köpa.

För att skaffa mig en edge mot marknaden så ser jag till att köpa kvalitetsbolag när de är skäligt värderade, men aktien ska dessutom handlas i en långsiktigt stigande trend, som jag mäter genom att kolla på kursens relation till MA200, samt om MA200 själv är i stigande trend. Jag köper dessutom inte när insiders säljer. Att insiders säljer är inte alltid en signal om att paniksälja sina aktier, men statistiken talar för att inte trycka på köpknappen när insiders trycker på säljknappen. De vet ju alltid mer än resten av marknaden. Jag vill åtminstone ha tre insider-sälj-fria månader om jag ska känna mig bekväm med att köpa.

Även Novo Nordisk är idag köpvärt enligt min bevakningslista. Aktien handlas dock under sitt MA200, så jag avstår köp tills vidare.

Utveckling på det nya kontot med start 12 Feb i år.

Mitt nya ISK består av aktieportföljen ovan, samt de fonder och ETF:er som jag beskriver i min målbild för portföljallokering.

Annons

Lämna en kommentar