Självinsikt och portföljförändringar

Jag har sålt av hela innehavet i följande bolag:


Castellum – Tråkiga ägare, bara massa institutioner.
Mycronic – Fattar fortfarande inte exakt vad de sysslar med, jag kan inte säga något om deras framtid.
Autoliv –  Lynch skulle inte klassa det som ett tillväxtbolag och är inte heller en utdelningsaktie.
NGS – Visserligen en sektor (vård, skola och socionomer) som har bra tillväxt men jag kan för lite om branschen för att ha en åsikt om specifika bolag.
Nolato – Vet knappt vad bolaget gör och kan därför inte ha en åsikt om deras framtid.

Det som hänt är kort och gott att jag drabbats av självinsikt. Företag som Nolato och Mycronic ser jättebra ut om man bara ser till siffrorna. Men ärligt talat så vet jag knappt vad de sysslar med. Jag vill fortsättningsvis äga bolag där jag förstår verksamheten fullt ut.

Detta är portföljen jag vill äga framöver.

Företag jag verkligen vill äga och som jag tror på i många år framöver.

1. Apple
2. Google (Alphabet)

Investmentbolag som jag verkligen vill äga och tror på i många år framöver (pga mycket pålitliga ägare och stark historik).

3. Investor – Wallenbergarna
4. Industrivärden – Lundberg
5. Latour – Familjen Douglas

Stora bolag som jag vill äga långsiktigt med pålitliga huvudägare och förutsägbar verksamhet. Begränsad tillväxt, dessa äger jag pga utdelningen. Därför är en stabil utdelning och utdelningstillväxt viktigt.

6. Handelsbanken
7. Wallenstam
8. ICA gruppen
9. Skanska
10. H&M

Tillväxtbolag som jag vill äga på medellång sikt (några år).

11. Activision Blizzard – superstarka varumärken och verkar i en bransch som har en stor strukturell tillväxt – esport och gaming.
12. First Trust Nasdaq Cybersecurity ETF (CIBR) – en ETF som nischar sig mot Cyber Security, en sektor som jag tror kommer ha stor strukturell tillväxt framöver, pga Internet of things och digitaliseringen av samhället. Digital terrorism och kriminalitet tror jag kommer växa lika snabbt som den övriga digitaliseringen, därför kommer bolag som sysslar med cyber security ha en stor tillväxt. Förvaltningsavgiften på 0,6% tror jag är värt det.
13. Acando – De kommande åren kommer efterfrågan på duktiga it-konsulter ha en tilltagande tillväxt när alla verksamheter måste anpassa sig till digitaliseringen. Det finns många IT-konsulter på marknaden men jag vet personligen att Acando-konsulter är jäkligt duktiga och eftertraktade på marknaden.
14. Pandora – Smyckesbranschen kan jag inte mycket om. Så mitt case i Pandora är framförallt baserat på siffrorna. Pandora är just nu (24/5-2017) en väldigt undervärderad aktie, samtidigt som bolaget har en urstark fundamenta. Uppenbarligen finns det frågetecken kring framtida tillväxt men att aktien är ner såhär mycket tror jag är ren spekulation. Det finns en enorm uppsida här från nuvarande nivåer (628 DKK). Det finns tillväxt att hämta i öst (Kina, Indien osv) även om tillväxt stannar upp i USA och Europa. 
Annons

1 tanke på “Självinsikt och portföljförändringar”

Lämna en kommentar